På tide å kvitte seg med den gamle bilen?

Hvis du kan levere bilen selv uten bruk av bilberging til et av våre anlegg i Oslo, Trondheim, Drammen eller Larvik, får du noen kroner ekstra fra oss. I tillegg til vrakpanten på kr 3 000 fra staten, gir vi deg kr 500 for å levere den inn selv. 

 

Tilbudet gjelder t.o.m. 31. mai 2024.

OBS! Tilbudet gjelder levering på utvalgte anlegg

Alt du behøver å gjøre er å møte opp med bilen din på følgende anlegg:

Trenger du litt mer info?

Ønsker du å vite mer, kontakt oss gjerne på telefon:

  • 4000 9002

KAMPANJE: Gratis henting av bilvrak

Har du en vrakbil på en adresse i området rundt Oslofjorden eller i Trondheims-regionen, men har ikke mulighet til å levere den selv til oss?

T.o.m. 31. mai kan vi hente bilen gratis i utvalgte områder.

Finn ut hvor og bestill gratis henting ›

Hva må du vite og huske på?

  • Bilen må være såpass hel at den skal kunne transporteres på en bilberger. Dersom vi ikke kan bruke vår bilberger for å hente bilen, kan vi dessverre ikke tilby gratis henting.
  • Rydd bilen for personlige eiendeler og søppel.
  • Ta ut bom- og køfribrikke.
  • Vis frem vognkort som dokumentasjon av kjennemerke og understellsnummer. Eventuelt kan du ha med kvittering på innleverte skilter fra Biltilsynet.
  • Vis frem legitimasjon for utbetaling av vrakpant.


Les også:
Skal du levere bilen din til vraking? Dette må du huske på

Forskrift om gjenvinning og behandling av avfall (avfallsforskriften)


Kapittel 4. Kasserte kjøretøy
IV. Utfylling av vrakmelding og utbetaling av vrakpant

§ 4-8. Vrakpant

Vrakpant utbetales for kasserte kjøretøy som ble registrert (påskiltet) etter 1. januar 1977 eller ble registrert (påskiltet) tidligere og som fortsatt var registrert 1. januar 1977. 

Minstekravet til et panteberettiget vrak er at bilen innleveres til et godkjent behandlingsanlegg med hel, ikke oppdelt ramme, chassis eller selvbærende karosseri, hvor understellsnummeret er preget. 

Innsamling og gjenvinning av bilvrak

Norsk Gjenvinning håndterer om lag 35 000 biler per år, og sørger for at 95 % av bilen gjenvinnes, hvorav 85 % materialgjenvinnes.

 

Når du leverer et bilvrak til gjenvinning hos oss mottar du 3 000 kroner i vrakpant. Det er Skatteetaten som har ansvaret for utbetalingen, mens våre mottakssteder leverer inn vrakmeldingen og tar seg av det administrative. Alt du behøver å gjøre er å møte opp med bilen, vognkortet og legitimasjon.

 

Har du ikke anledning til å levere bilen selv, kan vi på enkelte steder i landet hente den for deg mot en avgift som trekkes fra vrakpanten. Da er det Norsk Gjenvinning som vil motta vrakpanten fra Skatteetaten, trekke fra henteavgiften og betale ut resterende beløp til deg.

Umbraco CMS Fra MarkedsPartner